Ruoansulatusvaikeuksia, kun olet täyttänyt 50 vuotta:

5 oiretta, joita ei kannata jättää huomiotta

Jatkuvat ongelmat löysän, kovan ja turvonneen vatsan kanssa voivat vaikuttaa elämänlaatuun

Onko sinulla nyt enemmän vatsavaivoja kuin muutama vuosi sitten? Monet yli 50-vuotiaat huomaavat tämän, eikä se ole sattumaa. Itse asiassa on tunnettu tosiasia, että ruoansulatusongelmat lisääntyvät ja muuttuvat iän myötä. Tutkimukset vahvistavat, että elimistön kyky käsitellä ruokaa ja imeä ravintoaineita muuttuu ajan myötä. Koskeeko jokin näistä kohdista sinua? Silloin voi olla aika ryhtyä toimiin.

Näin ikä vaikuttaa suolistoon

Iän myötä ruoansulatuksemme kokee suuria muutoksia. Ruoansulatuselimistön toiminta voi heikentyä. 

Tämä tarkoittaa, että lihakset heikkenevät ja supistuvat tehottomammin, mikä voi johtaa ruoansulatuksen hidastumiseen ja ongelmiin, kuten kovaan vatsaan. Lihasten heikentyminen voi vaikuttaa myös kykyyn hallita suolen toimintaa tehokkaasti.

Vatsavaivat voivat johtua asteittaisesta muutoksesta siinä, kuinka elimistö käsittelee ruokaa, miten kehosi imee ravintoaineita ja ennen kaikkea miten sulatat ruokaa.

Nämä ovat viisi tavallisinta merkkiä siitä, että ruoansulatuksesi on muuttumassa ja tarvitsee tukea:

1. Kova vatsa ja hidas ruoansulatus:

Iän myötä ruoansulatusjärjestelmä voi hidastua, ja kova vatsa voi yleistyä.

Kalsiumin tiedetään edistävän ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa.

Ruoansulatusentsyymeillä on tärkeä rooli elimistön kyvyssä imeä ravintoaineita. Jos elimistössä ei ole riittävästi näitä entsyymejä, se voi aiheuttaa yleisiä ruoansulatusongelmia, kuten kovaa vatsaa.

2. Turvotus ja ilmavaivat

Runsaat ilmavaivat ovat yleinen oire, joka voi johtua suolistoflooran muutoksista tai ruoansulatuksen hidastumisesta. Lectinect Vatsan sisältämä kalsium voi auttaa ruoansulatusta toimimaan paremmin.

3. Ärtynyt vatsa ja epämukavuuden tunne

Iän myötä vatsan limakalvo voi muuttua herkemmäksi, mikä voi aiheuttaa ärsytystä ja epämukavuutta.

Lectinect Vatsa sisältää mustaseljanmarjaa, jolla on hyvä biosaatavuus, sekä kalsiumia, joka edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa.

Lisäksi saat A-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään normaaleja limakalvoja.

Tutkimukset osoittavat seuraavaa:

Useat tutkimukset vahvistavat iän ja lisääntyneiden vatsavaivojen välisen yhteyden.

Esimerkiksi Oslon ja Tromssan yliopistojen tutkijat tutkivat 120 terveen, 20-80-vuotiaan ihmisen ruoansulatuskanavan toimintaa.

Tutkimus osoitti, että ruoansulatuskanavan toiminta heikkenee iän myötä. Iäkkäillä ihmisillä oli vähemmän ruoansulatusentsyymejä ja ruoan sulattaminen kesti kauemmin. Monille tämä johti erilaisiin ongelmiin, kuten löysään, kovaan tai paisuneeseen vatsaan sekä runsaaseen epämukavuuteen.

Tutkimus osoitti, että ruoansulatuskanavan toiminta heikkenee iän myötä. Iäkkäillä ihmisillä oli vähemmän ruoansulatusentsyymejä ja ruoan sulattaminen kesti kauemmin. Monille tämä johti erilaisiin ongelmiin, kuten löysään, kovaan tai turvonneeseen vatsaan sekä runsaaseen epämukavuuden tunteeseen.

Lectinect Vatsan tapainen ravintolisä voi auttaa tukemaan parempaa ruoansulatusta ja parempaa ravinteiden imeytymistä.

4. Alentunut ravinteiden hyödyntäminen

Ikääntyminen voi vaikuttaa elimistön kykyyn imeyttää tiettyjä ravintoaineita tehokkaasti. Lectinect Vatsa voi tukea vatsan yleistä hyvinvointia, mikä voi edistää ravintoaineiden parempaa imeytymistä.

Lectinect Vatsa sisältää ainesosia, kuten mustaseljanmarjaa ja kalsiumia, jotka ovat tärkeitä ruoansulatukselle ja ravintoaineiden imeytymiselle, mikä on erityisen tärkeää, koska tämä kyky heikkenee usein iän myötä.

5. Huono vastustuskyky

Ruoansulatuskanavalla on tärkeä rooli immuunijärjestelmässä, sillä noin 70 prosenttia kehon immuunijärjestelmästä sijaitsee siellä. Tämä järjestelmä kykenee erottamaan hyödylliset ja haitalliset mikro-organismit, mikä on välttämätöntä elimistön suojaamiseksi.

Terve suolistofloora ja ehjä mahalaukun limakalvo ovat siksi tärkeitä tehokkaan immuunijärjestelmän kannalta.

Mustaseljanmarja on Lectinect Vatsan tärkeä ainesosa, joka tunnetusti tukee vastustuskykyämme.

Vahva immuunijärjestelmä on erityisen tärkeä ikääntyneille, joiden ruoansulatuskanavan terveys ja immuunivaste ovat luonnostaan heikentyneet.

MIKÄ ON MUSTASELJANMARJA?
Mustaseljanmarjat ovat täynnä antosyaaneja, ja monet kutsuvat niitä supermarjoiksi niiden ravinteikkaan sisällön vuoksi.

Mustaselja on myös legendaarinen kasvi. Tiesitkö, että norjalainen rakkauden ja hedelmällisyyden jumalatar Freyja piti mustaseljaa pyhänä puuna?

Sekä marjoja että seljankukkaa on käytetty perinteisesti terveystuotteiden ainesosana. Mustaseljanmarjojen tiedetään muun muassa tukevan immuunijärjestelmäämme. Kukkia käytetään edelleen myös mielellään erilaisissa ruoanlaittotavoissa – oletko kenties kokeillut mustaseljamehua?

Vaivaako vatsa? Lectinect Vatsa voi olla avuksi

Oletko yksi niistä monista, jotka kamppailevat vatsaongelmien kanssa, varsinkin nyt kun olet yli 50-vuotias? On aika kokeilla uutta lähestymistapaa.

Lectinect Vatsa voi olla ratkaisu, jota olet odottanut. Ainutlaatuinen sekoitus luonnollisia ainesosia on suunniteltu tukemaan ruoansulatusta ja parantamaan ravintoaineiden imeytymistä – kaksi keskeistä seikkaa, joihin ikä usein vaikuttaa.

Ja mikä parasta! Voit kokeilla Lectinect Vatsaa ilmaiseksi*. Kyllä, luit oikein – ilmaiseksi*.

Tämä on tilaisuutesi ottaa askel kohti mukavuuden tunnetta ja suoliston hyvinvointia. Miksi odottaa voidaksesi paremmin? Kokeile Lectinect Vatsaa jo tänään ja koe ero itse.